Kirjoittajan arkistot:Ari-Martti Hopiavuori

Lehdistötiedote – Uudenmaan piraateille uusi upea hallitus

Uudenmaan Piraatit
Lehdistötiedote 17.6.2018

Piraattipuolueen Uudenmaan piiriyhdistyksen uusi hallitus on juuri valittu. Puheenjohtajaksi valittiin Riikka Nieminen
“Tällä hetkellä meillä on jo 9 luottamustehtävää Espoossa ja odotan innolla mitä kaikkea saamme aikaiseksi seuraavan vuoden aikana. Haasteita voi olla, koska tulossa on mahdollisesti jopa kolmet vaalit. Emme eduskunnan ulkopuolisena puolueena saa puoluetukea, joten mehän sitten vaan ponnistamme vähän kovemmin. Toivon uusien, ja jo meidät löytäneiden jäsenten, aktivoitumista, jotta voimme saavuttaa suurempaa vaikuttamista.” -kommentoi Riikka Nieminen tulevan hallituskauden tavoitteita.

Piraattipuolue on osa kansainvälistä poliittista piraattiliikettä ja ottaa toiminnassaan mallia Ruotsiin vuonna 2006 perustutetusta Piratpartietista. Suomalainen Piraattipuolue merkittiin puoluerekisteriin elokuussa 2009.
Puolue suhtautuu kriittisesti immateriaalioikeuksiin, kuten tekijänoikeuksiin ja patentteihin, sekä kansalaisoikeuksien, kuten sananvapauden, yksityisyydensuojan ja yksilönvapauksien rajoittamiseen. Koska Piraattipuolueella ei ole virallista talouspoliittista kantaa, sitä ei voida sijoittaa perinteiselle vasemmisto–oikeisto-akselille. Kuntavaaleissa 2017 Piraattipuolue sai 0,4% äänistä. Se sai kaksi valtuustopaikkaa: Petrus Pennanen (Helsinki) ja Arto Lampila (Jyväskylä). Espooseen puolue sai kaksi varavaltuutettua.

Lisätietoja antavat:
Riikka Nieminen
Riikka.Nieminen@piraattipuolue.fi

Uudenmaan Piraattien hallitus 2018

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Pasi Lähteenmäki, Kim Holviala sekä Roni Kantola. Puheenjohtaja Riikka Nieminen edessä hallituksen varsinaisen jäsenen Ari-Martti Hopiavuoren kanssa. Muut varsinaiset hallitusjäsenet ovat: Markku Brask, Timo Anttila ja Miikka Vainionpää. Saga Nyrén valittiin hallituksen varajäseneksi.

Lehdistötiedote – Uudenmaan piraateille uusi vahva hallitus

Uudenmaan Piraatit
Lehdistötiedote 21.6.2017
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolueen Uudenmaan piiriyhdistys valitsi tänään vuosikokouksessaan uuden hallituksen seuraavaksi toimintavuodeksi. Puheenjohtajana jatkaa Markku Brask.

“Tavoitteenamme on jatkaa toiminnan kehittämistä vahvan kuntavaalituloksen jälkeen. Yhdeksän luottamustehtävää Espoossa on voimakas signaali Piraattipuolueen agendan puolesta. Odotamme sekä jäsenmäärän, että aktiivien määrän kasvavan merkittävästi alkaneen hallituskauden aikana” -kommentoi Markku Brask tulevan hallituskauden tavoitteita tuoreeltaan.

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Janne Paalijärvi, sekä Riikka Nieminen. Varsinaisiksi hallitusjäseniksi valittiin Ari-Martti Hopiavuori ja Timo Anttila. Saga Nyrén valittiin hallituksen varajäseneksi.

Piraattipuolue on osa kansainvälistä poliittista piraattiliikettä ja ottaa toiminnassaan mallia Ruotsiin vuonna 2006 perustutetusta Piratpartietista. Suomalainen Piraattipuolue merkittiin puoluerekisteriin elokuussa 2009.

Puolue suhtautuu kriittisesti immateriaalioikeuksiin, kuten tekijänoikeuksiin ja patentteihin, sekä kansalaisoikeuksien, kuten sananvapauden, yksityisyydensuojan ja yksilönvapauksien rajoittamiseen. Koska Piraattipuolueella ei ole virallista talouspoliittista kantaa, sitä ei voida sijoittaa perinteiselle vasemmisto–oikeisto-akselille. Kuntavaaleissa 2017 Piraattipuolue sai 0,4% äänistä. Se sai kaksi valtuustopaikkaa: Petrus Pennanen (Helsinki) ja Arto Lampila (Jyväskylä), jotka ovat molemmat puolueen varapuheenjohtajia. Espooseen puolue sai kaksi varavaltuutettua.

Lisätietoja antavat:

Markku Brask
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
043 200 2202

Riikka Nieminen
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
044 555 0910