Lehdistötiedote – Uudenmaan piraateille uusi vahva hallitus

Uudenmaan Piraatit
Lehdistötiedote 21.6.2017
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolueen Uudenmaan piiriyhdistys valitsi tänään vuosikokouksessaan uuden hallituksen seuraavaksi toimintavuodeksi. Puheenjohtajana jatkaa Markku Brask.

“Tavoitteenamme on jatkaa toiminnan kehittämistä vahvan kuntavaalituloksen jälkeen. Yhdeksän luottamustehtävää Espoossa on voimakas signaali Piraattipuolueen agendan puolesta. Odotamme sekä jäsenmäärän, että aktiivien määrän kasvavan merkittävästi alkaneen hallituskauden aikana” -kommentoi Markku Brask tulevan hallituskauden tavoitteita tuoreeltaan.

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Janne Paalijärvi, sekä Riikka Nieminen. Varsinaisiksi hallitusjäseniksi valittiin Ari-Martti Hopiavuori ja Timo Anttila. Saga Nyrén valittiin hallituksen varajäseneksi.

Piraattipuolue on osa kansainvälistä poliittista piraattiliikettä ja ottaa toiminnassaan mallia Ruotsiin vuonna 2006 perustutetusta Piratpartietista. Suomalainen Piraattipuolue merkittiin puoluerekisteriin elokuussa 2009.

Puolue suhtautuu kriittisesti immateriaalioikeuksiin, kuten tekijänoikeuksiin ja patentteihin, sekä kansalaisoikeuksien, kuten sananvapauden, yksityisyydensuojan ja yksilönvapauksien rajoittamiseen. Koska Piraattipuolueella ei ole virallista talouspoliittista kantaa, sitä ei voida sijoittaa perinteiselle vasemmisto–oikeisto-akselille. Kuntavaaleissa 2017 Piraattipuolue sai 0,4% äänistä. Se sai kaksi valtuustopaikkaa: Petrus Pennanen (Helsinki) ja Arto Lampila (Jyväskylä), jotka ovat molemmat puolueen varapuheenjohtajia. Espooseen puolue sai kaksi varavaltuutettua.

Lisätietoja antavat:

Markku Brask
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
043 200 2202

Riikka Nieminen
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
044 555 0910

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *